Kweken met led, hoe werkt dat?

Met de juiste led-kweeklamp is kweken eenvoudiger en energiezuiniger dan kweken met HPS of TL.  Een kweekled gebruikt minder stroom en de luchtafvoer is bij led kweken bijna nihil. Belangrijk is dat de ledkweek benodigdheden de juiste capaciteit en afregeling hebben. Meer over het kweken met led vind je in de led-kweek info hieronder.

 

Led kweeklamp kiezen

Kweken met een ledlamp is het eenvoudigst met een kweekled met vast spectrum. Kies de de beste led kweeklamp voor je gewas. Voor stekjes en zaaigoed gebruik je een led lightbar. Voor planten die groeien gebruik je een fullspectrum kweekled zonder de kleur "verrood" En voor bloeiende gewassen wil je juist wel een kweek ledlamp met "verrood" Er zijn ook kweekled armaturen waarbij je het verrood apart kunt dimmen. 

 

Led-kweek en temperatuur

Bij het kweken met led is de lucht temperatuur belangrijk. In veel gevallen moet de ledkweek worden bijgewarmt om de juiste kweektemperatuur te bereiken. Olie-radiators zijn de veiligste keuze omdat deze geen ventilator en gloeidraad hebben waar blaadjes of andere dingen in gezogen kunnen worden. Ook worden ze niet warmer dan 60 graden. Wel zo veilig!

 

 

Kweken met ledlamp en co2

Door de geringe warmte ontwikkeling tijdens kweken met led kan het zijn dat de lucht langdurig in de kweekruimte blijft hangen zonder te verversen. Dat wordt nadelig als het gehalte co2 in de lucht te laag wordt voor de planten. Is dat het geval dan is het zaak het co2 gehalte op peil te houden door meer te ventileren of door co2 aan je ledkweek toe te voegen.

 

Kweken met led en vochtigheid

Om goed te kweken met een ledkweeklamp is meestal ook regulatie van de vochtigheid vereist. Vooral in het begin stadium verdampen de planten te weinig om de vochtigheid op peil te houden. Een kleine bevochtiger is dan de oplossing. Maar aan het eind van de oogst verdampen de planten juist vaak teveel. In dat geval moet er lucht worden ververst. Gebruik hioervoor een afzuiger en een hygrostaat.

 

Meer informatie over het kweken met led?

Wil je meer weten over het kweken met led dan raden wij je aan om eens naar onze winkel te komen voor een persoonlijk advies op maat!