Bloemen

Bloemenmengsels. Wilt u graag een stukje tuin opvullen en wilt u graag de natuur zijn werk laten doen? Op deze pagina vindt je bloemzaden van eenjarige en meerjarige bloemen. De zakjes met de bloemenmengsels bevatten bloemen die niet alleen qua kleur en grootte goed bij elkaar passen, maar uiteraard ook qua zaai- en bloeitijd. Zo is er het bloemenmengsel hoog: een eenjarig mengsel met bloemen in verschillende kleuren die ongeveer een meter hoog worden. Ook is er een bloemenmengsel met lage planten, en eentje met een speciaal bloemenmengsel voor akkers.
Eenjarige bloemen. Veel van deze soorten zijn geschikt om vanaf half april rechtstreeks buiten te kunnen zaaien. Het is bij deze bloemen vaak wel mogelijk om dit proces iets vroeger op te starten, door ze eerst onder een glas op te weken en vervolgens uit te planten. Sommige van de eenjarige bloemen zijn niet bestand tegen vorst. Deze moeten dan ook op een andere manier en een ander moment worden gezaaid en geplant. De eenjarige bloemen die niet tegen vorst kunnen worden in maart of april onder glas gezaaid, eventueel verspeend en dan zijn ze vanaf half mei buiten uit te planten of rechtstreeks te zaaien. Bolderik, bosliefje, incarnaatklaver, kamille, klaproos, kooltje vuur, korenbloem, lijmkruid, moederkruid, pekbloem, slangekruid, spiegelklokje en het driekleurig viooltje kunnen ook aan het eind van de zomer worden geplaatst en als kleine plantjes overwinteren.
Meerjarige bloemsoorten. Kunnen jaren op dezelfde plek blijven staan. Afhankelijk van de zaaitijd komen ze soms nog in het eerste jaar in bloei, anders gebeurt dit vanaf het tweede jaar. Je kunt het beste op een zaaibed zaaien, in het voorjaar of in de zomer. Als een bloemsoort tweejarig is, dan staat dat expliciet bij het product vermeld. De tweejarige planten gaan pas in het tweede jaar bloeien. Een uitzaai in de zomer is dan ook meestal vroeg genoeg. Na de bloei en zaadzetting sterven ze af.


Filter op:
Sorteer op: